Ik heb liefde voor mensen. Ben gefascineerd door mensen en hun persoonlijke verhaal. Ik ben een reiziger. Een ontdekker. Ik vind zelden rust en ben altijd op zoek naar iets nieuws. Ik kan intens genieten van kleine dingen. Word blij van lekker eten en een goed glas wijn. Ik breng graag tijd door met vrienden om te borrelen en uren te kletsen of te filosoferen.

And here's a little on what I'm all about.

een dromer, een beelddenker met een grote fantasie!

Featured

Maar des te meer kan ik de stiltes waarderen en vind ik het heerlijk om alleen te zijn.

Ik hou van de geur van aarde na een regenbui (daar is een woord voor Petrichor). Geniet van het geruis van de golven. Het geluid van kabbelende riviertjes. De smaak van aardbeien. Dauwdruppels op boomblaadjes. Het zicht van pijnbomen. Haren die wapperen in de wind. De zon die brand op mijn gezicht. Kortom the feeling of being fully alive

Ik hou van lachen en geniet ervan wanneer andere mensen lachen. Ik ben nuchter, niet gestructureerd en vaak doe ik maar wat. Ik laat het leven komen zoals het komt. Ik ben een sucker voor quotes & poëzie. Ik ontspan van eindeloos filmpjes en series kijken of met een goed boek in bad met te veel schuim. Ik geniet van het zonlicht dat door mijn ramen naar binnen schijnt en van het schaduwspel op de muur. Ik hou van nostalgie, oude foto's, geschiedenis en verhalen. Ik hou ervan mij te verwonderen. Geniet van de natuur en ben dol op veldbloemen. Terschelling is my happy place!

Bovenal ben ik gek op mijn twee prachtige dochters! Het is een zegen om moeder te zijn met naast mijn zijde mijn grote steun, beste vriend en meest fantastische man, mijn echtgenoot Adrian. Fotografie maakt mij gelukkig en jullie verhaal vertellen vind ik een eer!

Ik ben een beelddenker en heb veel fantasie. Ik heb altijd al iets met beeld gehad. Echter nooit bedacht daar iets mee te kunnen doen. Ik heb jarenlang als secretaresse gewerkt bij organisaties en media. Wat ik fantastisch leuk vond om te doen. Dingen regelen voor anderen. Maar ik wist: dit is niet het pad dat ik moet bewandelen. Nadat mijn man en ik huis en haard hadden verlaten en richting Brazilië vertrokken, begon mijn fotografie avontuur. Ik fotografeerde op de projecten waar wij werkten en ik haalde hier zo veel voldoening uit. Verhalen vertellen met beeld. Het kwartje viel en bij terugkomst begon mijn passie en verlangen om te fotograferen te groeien. Zo fotografeerde ik mijn eerste bruiloften en volgden de opdrachten in de jaren daarop. Nu ben ik een aantal jaar full-time fotograaf. Heb ik de wereld over gereisd voor te gekke en bijzondere opdrachten en heb ik inspirerende mensen mogen ontmoeten. Het is een zegen om van mijn passie mijn werk te mogen maken!


Fotocredits: Vier de Liefde Fotografie, Wianda Bongen & Renske Meinema Fotografie.

En wist je dat...
Ik een hart voor mensen heb en niet tegen onrecht kan? Sinds november 2019 heb ik van mijn onderneming een Purpose Driven Business gemaakt en ben ik Business Partner van de organisatie International Justice Mission. Met jouw boeking draag jij automatisch bij aan de missie van deze organisatie.

Wil je meer weten over mijn start als fotograaf en de lessen die ik heb geleerd?
Samen met collega fotograaf en vriend Sjoerd Booij praten we over “Mijn start als fotograaf en de lessen die ik heb geleerd”. Nieuwsgierig? Check deze Vodcast.

"The noblest art is that
of making others happy."
P.T. Barnum

4

kopjes koffie per dag

14

Bruiloften die ik per jaar fotografeer

26

landen waarheen ik heb gereisd

liefde voor oude foto's. IK VERZAMEL ansichtkaarten met zwart-wit foto’s.

Mijn Lievelings seizoenen zijn de Herfst, winter & lente

LIEFDE VOOR GESCHIEDENIS, kostuum DRAMA 's, BOEKEN, FILMS & SERIES.

een sucker voor quotes & poëzie.

Elk jaar gaan we naar terschelling. MIjn favoriete plekje op aarde!

Het liefst loop ik in een joggingsbroek & sweater!

zweef over de afbeelding om te lezen

6 favorite things I love

liefde voor oude foto's. IK VERZAMEL ansichtkaarten met zwart-wit foto’s.

Mijn Lievelingsseizoenen zijn de Herfst, winter & lente.

LIEFDE VOOR GESCHIEDENIS, kostuumDRAMA 's, BOEKEN, FILMS & SERIES.

een sucker voor quotes & poëzie.

Liefde voor terschelling! Elk jaar gaan we naar terschelling. MIjn favoriete plekje op aarde!

Het liefst loop ik in een joggingsbroek & sweater!

zweef over de afbeelding om te lezen

6 favorite things I love

Let's Connect!

"Making memories with you, is my favorite thing to do.”
Jordy Daniel

We proberen alle e-mails binnen 48 uur te beantwoorden. We kijken uit naar onze samenwerking!

DANK VOOR JE BERICHT!

"Renske was the perfect photographer for our wedding. She was warm, kind, listened to everything we wanted and gave us exactly that on the day. I highly recommend her for any memorable moments and would use her again in future. Absolutely wonderful!"
Jan & Mwende

"Renske haar werk, prachtige beelden zag ik vaak op Instagram voorbij komen. De sfeer die zij weet te vangen in de foto's is heel natuurgetrouw en naturel, iets wat super aansluit bij het werk wat ik als goudsmid creëer. Ik heb nu twee keer met Renske mogen werken en dat was een fijne samenwerking. Er is duidelijk overleg en ze komt met goede ideeën. Er volgen daarom zeker meerdere shoots in de toekomst met Renske. Dus bij deze, Lieve Rens, Super bedankt voor de samenwerking en prachtige beelden, op naar de volgende."
Joyce

"Soms is een fotoshoot niet zomaar voor de leuk, maar heeft het veel lading. Dat had deze fotoshoot voor ons gezin. Met een brok in mijn keel kijk ik deze foto's terug. Omdat Renske de sfeer en de liefde voor mijn gezin zó mooi weet te vangen. De uitspraak 'gelukkig hebben we de foto's nog' klinkt heel simpel, maar als het plotseling dichtbij komt kunnen die foto's zo waardevol zijn. De rust, betrokkenheid en gezelligheid van Renske zijn bijzonder. Zij weet niet alleen te raken met het resultaat van de shoot, maar ook met haar persoonlijkheid. Thnx lieve Renske!"
Marjolein

Lieve woorden van klanten

top

@renskemeinema

 © renske meinema | fotograaf | gevestigd in ZWOLLE, nederland
All rights reserved, 2022 / privacyverklaring