Ik heb liefde voor mensen. Ben gefascineerd door mensen en hun persoonlijke verhaal. Ik zoek verbinding. Ik ben een reiziger. Een ontdekker. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws. Jouw verhaal vertellen is mijn grote passie!

Ooit kocht ik mijn eerste camera en begon ik met fotograferen in de sloppenwijken van Brazilië. Het werd een grote passie en mijn grote passie werd mijn werk. Mensen en hun verhalen intrigeren mij. Er is zoveel te vertellen. Verhalen van hoop, liefde en ook verdriet. In alle verhalen vind je een stukje van mijzelf. Opdrachten waarin ik mijzelf kan vinden en ik 100% achter sta. 

Waardevolle herinneringen vastleggen of een visie uitdragen doe ik het allerliefst. Denk aan bruiloften, zwangerschappen, misschien ben jij wel een label of organisatie met een mooie missie, portretten, vrouwen. Allemaal onderwerpen die ik fascinerend vindt. Laat mij jouw verhaal vertellen in datgene doen waar ik goed in ben: Beeld.

Ik kan intens genieten van kleine dingen. Word blij van lekker eten en een goed glas wijn. Ik breng graag tijd door met vrienden om te borrelen en uren te kletsen of te filosoferen. Maar geniet des te meer van de rust en de stiltes.

Ik hou van de geur van aarde na een regenbui (daar is een woord voor Petrichor). Geniet van het geruis van de golven. Het geluid van kabbelende riviertjes. De smaak van vers fruit. Dauwdruppels op boomblaadjes. Het zicht van pijnbomen. Haren die wapperen in de wind. De zon die brand op mijn gezicht. Kortom the feeling of being fully alive!

Ik hou van lachen en geniet ervan wanneer andere mensen lachen. Ik ben nuchter, niet gestructureerd en vaak doe ik maar wat. Ik laat het leven komen zoals het komt.
Ik ben een sucker voor quotes & poëzie. Ik ontspan van eindeloos filmpjes en series kijken of met een goed boek in bad met te veel schuim. Ik geniet van het zonlicht dat door mijn ramen naar binnen schijnt en van het schaduwspel op de muur. Ik hou van nostalgie, oude foto's, geschiedenis en verhalen. Ik hou ervan mij te verwonderen. Geniet van de natuur en ben dol op veldbloemen. Terschelling is my happy place!
Bovenal ben ik gek op mijn twee prachtige dochters en fantastische man!

Fotografie maakt mij gelukkig en jullie verhaal vertellen vind ik een eer! Het is een zegen om van mijn passie mijn werk te mogen maken!

Nog meer...
Ik heb een hart voor mensen en kan niet onrecht kan. Sinds november 2019 heb ik van mijn onderneming een Purpose Driven Business gemaakt en ben ik Business Partner van de organisatie International Justice Mission. Met jouw boeking draag jij automatisch bij aan de missie van deze organisatie.

Wil je meer weten over mijn start als fotograaf en de lessen die ik heb geleerd?
Samen met collega fotograaf en vriend Sjoerd Booij praten we over “Mijn start als fotograaf en de lessen die ik heb geleerd”. Nieuwsgierig? Check deze Vodcast.


A little of my story

een dromer, een beelddenker met een grote fantasie!

Renske Meinema

About

Publicaties

"The noblest art is that
of making others happy."
P.T. Barnum

"Liefde voor oude foto's. Ik verzamel ansichtkaarten met zwart-wit foto’s. Het heeft iets nostalgisch en prikkelt mijn fantasie."

"Mijn lievelings seizoenen zijn de herfst, winter & lente. Ik ben geen fan van de zomer."

"Ik heb een gitaar in de woonkamer staan, maar niemand speelt thuis gitaar."

favorite things I love!

"Ik ben verslaafd aan Côte d'Or chocola! En het liefst doop ik die in hete thee."

Fun facts &  weetjes over mij

"Tijdens fotoshoots loop ik het liefst op pantoffels of sokken"

"Ik haat bellen en ben altijd awkward aan de telefoon"

"Het liefst loop ik in een joggingsbroek & sweater!"

"Ik heb een hekel aan klussen en na onze verbouwing van een aantal jaar geleden hebben we nog steeds geen kozijnen, trap of deuren geverfd."

"Ik haat sinaasappels pellen."

Let's Connect!

Binnen twee werkdagen neem ik contact met je op. Ik zie uit naar onze samenwerking!

"Renske haar werk, prachtige beelden zag ik vaak op Instagram voorbij komen. De sfeer die zij weet te vangen in de foto's is heel natuurgetrouw en naturel, iets wat super aansluit bij het werk wat ik als goudsmid creëer. Ik heb nu twee keer met Renske mogen werken en dat was een fijne samenwerking. Er is duidelijk overleg en ze komt met goede ideeën. Er volgen daarom zeker meerdere shoots in de toekomst met Renske. Dus bij deze, Lieve Rens, Super bedankt voor de samenwerking en prachtige beelden, op naar de volgende."

Joyce

"Soms is een fotoshoot niet zomaar voor de leuk, maar heeft het veel lading. Dat had deze fotoshoot voor ons gezin. Met een brok in mijn keel kijk ik deze foto's terug. Omdat Renske de sfeer en de liefde voor mijn gezin zó mooi weet te vangen. De uitspraak 'gelukkig hebben we de foto's nog' klinkt heel simpel, maar als het plotseling dichtbij komt kunnen die foto's zo waardevol zijn. De rust, betrokkenheid en gezelligheid van Renske zijn bijzonder. Zij weet niet alleen te raken met het resultaat van de shoot, maar ook met haar persoonlijkheid. Thnx lieve Renske!"

Marjolein

Mooie woorden

DANK VOOR JE BERICHT!

top

copyright © 2024 | renske meinema Fotografie | KVK - 57090211 | gevestigd in ZWOLLE, nederland
trouwfotograaf, portretfotograaf en documentaire fotograaf