Purpose Driven Business

International Justice Mission is een organisatie die zich inzet om een einde te maken aan slavernij. Elke dag worden talloze mensen verkocht als slaaf. Slaafeigenaren maken enorme winst door de slachtoffers uit te buiten. Denk aan stelen van landgoed, mensenhandel voor seks, machtsmisbruik door politie, misbruik van mensenrechten, seksueel geweld tegen kinderen, gedwongen arbeid. 
Dit gebeurd op grote schaal, wereldwijd. Ik kan en wil mijn ogen daar niet voor sluiten.

Wat is International Justice Mission?

Ik geloof dat ondernemerschap veel verder gaat dan geld verdienen. Bij ondernemen hoort ook maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom ben ik dit partnerschap aangegaan. Alleen samen maken we een einde aan slavernij!

In het verleden heb ik verschillend vrijwilligerswerk gedaan voor projecten in o.a. Roemenië en Brazilië. Daar is ook mijn passie voor fotografie geboren. Daarnaast heb ik gewerkt bij non-profit organisaties om iets te kunnen betekenen voor anderen en een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Het is altijd een passie geweest om iets voor een ander te kunnen betekenen. Nu fotografeer ik met veel plezier al een aantal jaar om met mijn werk een waardevolle herinnering te creëren voor bruidsparen, gezinnen en koppels. Iets wat ik zo graag doe! Maar ik wil meer doen.

Ik besef dat ik het goed heb en de gedachte dat dat niet de norm is, maakt mij verdrietig. 
Mijn kinderen gaan naar school en zijn gezond. Ik en mijn man hebben werk, een huis en leven in vrijheid. Dit zijn redenen om mijn talenten, tijd en inkomsten te delen. Te delen met hen die het die niet zo goed hebben als wij. De zoektocht hoe zoiets praktisch werkt heeft even geduurd, maar ik ben er inmiddels uit: vanaf nu mag ik mij Business Partner van International Justice Mission noemen.

Waarom een Purpose Driven Business?

Foli: ‘"Ze riepen: ‘Het water in jij!’ Maar ik kon niet zwemmen."

Samen kunnen we de business van slavenhandelaren breken

Het Voltameer in Ghana is één van de grootste kunstmatige binnenmeren ter wereld. Duizenden kinderen werken er in de visindustrie. Veel van hen zitten vast als slaaf. 
Kinderen vanaf 4 jaar worden misbruikt en zijn uitgehongerd. 
Hun werk is gevaarlijk: ze lopen voortdurend gevaar te verdrinken. 

Diverse organisaties hebben de focus gelegd op het vrijkopen van de slaven, maar slechts weinig slavenhouders worden ter verantwoording geroepen voor hun misdaden en er wordt weinig gedaan aan structurele verandering van het rechtssysteem. IJM zorgt ervoor dat de slaveneigenaren worden vervolgd en veroordeeld.


Bekijk hier ook het verhaal van Esther

Ik heb een vaste donatie met IJM afgesproken. Een minimum bedrag wat ik jaarlijks bijdraag. Wanneer jij een shoot bij mij boekt, draag jij dus automatisch bij aan deze missie. Op deze manier help je mee in de strijd tegen slavernij.

Hoe gaat het in zijn werking?

© Renske meinema PHOTOGRAPHY | ALL RIGHTS RESERVED | gevestigd in zwolle

privacy verklaring