Arnan & Anne

July 4, 2019

ANAE (pronunciation: èh-nèy)

ANAE is a collaboration of Arnan Natan & Anne Elise, two crazy artists traveling the world in a VW LT van.

Vanaf 2017 reizen we in een volkswagenbusje de wereld over. Onder de naam ANAE maken en schrijven we muziek, muziektheatervoorstellingen en maken we beeldende kunst. Aan de hand van een aantal eigen lyrics vertellen we hier ons verhaal.

“Sometimes life’s like heaven
When we meet someone we love
Spending too much time
With the one we never get sick of
Dancing on the street
Looking at our feet
We’ll be flying if we could
That’s how we fell in love for good”

– How we fell in love –
9 jaar geleden kregen we verkering. We waren allebei nog jong. Arnan was 15 jaar en Anne was 18 jaar. Vanaf het eerste moment voelden we ons één en waren we volgens onze naasten ‘behoorlijk klef’. Toch duurde het nog 6 jaar voordat we elkaar het ja-woord gaven. We trouwden in 2016, nadat we allebei waren afgestudeerd aan het conservatorium. Onze bruiloft was FAN-TAS-TISCH.

“I live to love
I love to live with you my love
I want to share all my days with you
I love you”

– Project Wedding –
Wát een feest om de liefde te vieren met al onze lieve vrienden en familie. We hadden weinig budget, dus een echte DIY-bruiloft. Gasten noemden het een ‘boho’ bruiloft, klinkt wat beter. De dag was heerlijk ontspannen en relaxed. Lekker eten, veel livemuziek, mooi weer, mooie locatie. Wij zijn absoluut geen regelfiguren, maar we moesten er op de dag zelf wel bewust  voor kiezen om al het geregel en gestress van de periode ervoor los te laten. We zeiden tegen elkaar: “Hallo, we zijn nú aan het trouwen en we gaan ervan uit dat dit de eerste en laatste keer is. Dus beter gaan we GENIETEN!” Goede ceremoniemeesters helpen daar trouwen enorm bij en zijn voor mensen zoals wij een échte must 😉 

“Pack your bags
Leave town
Drive all the way to the south
Weels are spinning
Mountains raising
Rivers running wild”

– Driving South –
Nadat we getrouwd waren, realiseerden we ons dat we ons leven niet ten volle leefden. We hadden het verlangen om meer te creëren, meer te ontdekken en meer te doen met onze muzikale talenten. Dus 3 maanden later kochten we een camperbusje. We hebben onze spullen verkocht, onze banen en huur opgezegd en in de zomer van 2017 zijn we vertrokken. We hadden geen geld gespaard en we hadden geen bestemming. We wilden gewoon alles achterlaten. Op avontuur zonder iets te plannen. Een stap in geloof nemen en geloven dat God ons leidt waar we ook gaan. 

“Are we trying to make up our minds
And leave this world behind
Is it time to wait for a sign
That everything’s gonna be fine
Is it right to say all the things we love goodbye”

– Goodbye song –
Wat was het spannend om alles los te laten, maar wat is het een goede beslissing geweest. Want man man man, wat een avontuur is het geworden! Anderhalf jaar hebben we fulltime in Berry, onze Volkswagen LT uit 1980, geleefd en gereisd. Een muzikale wereldreis om opzoek te gaan naar verhalen die verteld moeten worden en vertaald kunnen worden naar muziek.

“People always say
Home is where the heart is
Oh that sounds cliché
I would rather say
Home is where you park it
I wonder where we’re sleeping today”

– Home is where you park it –
De reis die we hebben gemaakt en de keuze om op een andere manier te leven heeft zoveel veranderd. We hebben ontelbare dingen geleerd over het leven, elkaar en onszelf. We hebben onderweg veel mensen ontmoet die nu tot onze beste vrienden behoren. De bijzondere gebeurtenissen en ontmoetingen, prachtige natuurplekken en verschillende culturen hebben ons leven zoveel rijker gemaakt! Uiteindelijk is het een keuze, hoe je je leven leeft. Als er één ding is dat we onderweg hebben geleerd, is dat we niet meer in angst willen leven.

“Remembering the days
When life was easy
We had no high bills to pay
Remembering the days
When Jesus taught us
Not to worry anyway”

– Remembering the Days –
We can travel the whole world and achieve a thousand things, but in the end it’s all about loving and serving other people. It’s a privilege to be free and it’s time for us to share! Wil je meer horen over ons avontuur? Op ons nieuwe album HOME IS WHERE YOU PARK IT staan alle 13 nummers die we tijdens onze reis hebben geschreven en gecomponeerd. Inclusief booklet met verhalen, lyrics en foto’s (waaronder een prachtige foto van deze shoot!). www.weareanae.com 

xxx ANAE

“We write songs and play music together, with a band or with people we meet.

We love to play a mix of pop, soul, jazz, gospel & singer-songwriter. We also make our own musical theatre performances and we like to draw and paint as well. Guess we just love to create and try to combine our talents in different ways.

Soon after we got married in 2016, we realized we didn’t live life to the fullest. We just felt, we’re made to create and discover more. So three months later we bought a van, we decided to quit our jobs and sell our stuff and in summer 2017 we drove off. We didn’t save a lot of money, we didn’t have a destination, we just wanted to leave everything behind, go on an adventure without having any plans. Take a step in faith, trust that God will lead us wherever we go.

We’re still exploring, still learning, still creating. We want to share it with you guys, through music, words, theatre, performances, visual art, photos, and so on.”

Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Renske meinema PHOTOGRAPHY | ALL RIGHTS RESERVED | gevestigd in zwolle

privacy verklaring